Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta, Objavila: R.P. ]

19. 09. 2018. 14:59   >>  14:42 11

DAČIĆ ODGOVORIO PLENKOVIČU

Srbija ne mora samo preko Hrvatske ući u EU

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić reagovao je na izjavu premijera Hrvatske Andreja Plenkovića da put Srbije prema Evropskoj uniji vodi i preko Zagreba i rješavanja otvorenih pitanja.

"Kao što znate put ka EU ne mora da ide samo preko Hrvatske. Može da ide i preko Mađarske, može i preko Rumunije, Grčke. To je davanje sebi većeg značaja, nego što je realno", kazao je Dačić novinarima u Beogradu.

Dačić je dodao da je smisao Plenkoviće izjave to da će Hrvatska odrediti da li će Srbija ući u EU ili neće.

"Hrvatska je dio EU, ali svakako EU neće dovoliti da neriješeni bilateralni problemi budu prepreka za ulazak nekih drugih zemalja. Kad je Hrvaska ušla u EU preko Slovenije, a da nijeste riješili granični spor, šta ima onda mi da pričamo", kazao je Dačić.

Пратите нас на

Коментари11

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније