Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ B92, objavila B.B. ]

21. 09. 2018. 12:13 >> 11:54
4

TAČI KATEGORIČAN

Sa mnom nema priče o podjeli Kosova

Predsjednik Kosova Hašim Tači ponovo tvrdi da će pregovori sa Beogradom uključiti korekciju granica na način da se Preševska dolina priključi Kosovu.

Prema riječima predsjednika Kosova, takve korekcije su se dešavale i ranije u nekim drugim slučajevima.

"Korekcija se desila i u Slovačkoj i u Republici Češkoj. Desila se i u Holandiji i u Belgiji, prije dvije godine", rekao je Tači, a prenosi "Lajmi".

On je ponovio da je protiv podjele Kosova.

"Ko govori o podeli, razmjeni, 'Republici Srpskoj' - to su srpske ideje. To su ideje SANU. To su ideje države i Vlade Srbije", kaže on, dodajući da zastupa samo interese građana Kosova i Preševske doline.

"Ko želi da priča o podeli, neka ne sijeda sa mnom za sto", kaže Tači, uvjeren da će međunarodne faktore uveriti da podrže taj projekat.

Kaže da je naivan svako ko misli da samo Srbija dobija od dijaloga i ponavlja da su Gazivode, Trepča, sjever Mitrovice resursi i teritorija Kosova i da to ni po koju cijenu neće biti osporeno.

Prema njegovim riječima, veoma ohrabruje stav SAD, a to je, kako kaže, stvorilo mogućnost da se diskutuje o korekciji granica.

"Znam da je bilo različitih mišljenja, da je to lični stav Džona Boltona, ali ono što mogu da vam kažem jeste da je sada stav jasan, i SAD i EU, ali i EP, da se ovaj proces gura naprijed i da se stvaraju mogućnosti za postizanje konačnog sporazuma, uključujući i korekciju granica. Ovo je šansa koju treba da iskoristimo", navodi Tači.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније