Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Objavio: F.R. [ Beta ]

22. 09. 2018. 19:55   >>  19:40 2

PODRŽAO DOGOVOR S GRČKOM

Makron: Makedonci da izađu na referendum

Predsjednik Francuske Emanuel Makron priključio se danas pozivima da građani Makedonije izađu na predstojeći referendum i istakao da dogovor sa Grčkom omogućava budućnost njihove zemlje.

U video poruci makedosnkim građanima Makron je rekao da snažno podržava dogovor s Grčkom o rješavanju spora oko imena i da smatra da taj dogovor ima centralno mjesto u budućnosti Makedonije.

Francuski predsjednik je rekao da ne može da se stavi na mjesto građana Makedonije zato što glasaju nezavisno, ali da vjeruje u njihovu mudrost.

"Vi treba da izaberete i da odlučite da li ste za promjenu Ustava da bi dogovor postao važeći. Da postanete Sjeverna Makedonija, saglasno dogovoru. Ja sam odlučno za i čvrsto vjerujem da je ovaj dogovor dobar. Za vas, za cijeli region i Evropu", poručio je Makron Makedoncima.

Prema njegovim riječima, dogovor sa Grčkom potpsan u Prespi je veliki iskorak, kojim se stavlja tačka na 27-godišnji spor (oko imena Makedonija).

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније