Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Index.hr, Objavila R.P. ]

25. 09. 2018. 14:08   >>  13:49 1

BRANE SE KUĆE

Pelješac gori, evakuacija turista i mještana

Požar koji je jutros zahvatio borovu šumu u naselju Mokalo kod Orebića širi se nošen jakim vjetrom. Zvaničnici kažu da je situacija problematična, javlja Dalmacija Danas.

"Požar je aktivan, širi se i zahvatio je veliku površinu. Čeka nas puno posla. Na požarištu su svi vatrogasci sa Pelješca i dobrovoljci sa Korčule. Stigla su nam dva kanadera, ali zbog jakog vjetra koji nam otežava i gašenje nisu mogli gasiti. Čeka nas dug dan", kazao je vatrogasni komandir Stjepan Simović.

Požar se oko podneva okrenuo prema kućama i situacija je sve opasnija. "Brane se kuće, situacija je ozbiljna. Čekamo hoće li kanaderi moći da polete i da pomognu barem u jednom dijelu", kazao je Simović.

U toku evakuacija

"Požar na Pelješcu se razbuktao. Vatra je došla u blizinu sela Mokalo pa je naređena evakuacija stanovnika Mokala u vilu Antonija u Postupu (40 osoba). Turisti iz dva obližnja kampa su evakuisani na igralište Orebić.

Vatru trenutno gase vatrogasci Državne vatrogasne interventne jedinice Dubrovnik sa 10 vatrogasaca i 4 vozila i pripadnici dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Orebića, Kuna, Putnikovića, Viganja, Korčule i Trpanja.

Sazvana je sjednica Štaba civilne zaštite Opšine Orebić, a članovi Štaba civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije su u stanju pripravnosti.

Podsjećamo da su ranije na teren bila upućena 2 kanadera, ali zbog loših meteoroloških uslova oni nijesu mogli da gase požar pa su sletjeli na splitski aerodrom. Kanaderi će se vratiti na teren ukoliko bura popusti", saopšteno je iz Državne uprave za zaštitu i spašavanje.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније