Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

07. 08. 2013. 12:31 >> 12:33

BEOGRAD - PRIŠTINA

Sjutra o pozivnom broju za Kosovo

Ministar spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić rekao je da su pregovori Beograda i Prištine oko telekomunikacija završeni i da bi sjutra obje strane trebalo da se izjasne o prijedlogu za međunarodni pozivni broj za Kosovo.

"Sjutra je rok da se izjasnimo o posljednjem prijedlogu koji je na stolu. Pokušaćemo danas u konsultacijama i s Briselom i s Prištinom da nađemo neko rješenje, ali novih razgovora neće biti", naveo je Ljajić.

Objasnio je da najavljeni sastanak premijera Ivice Dačića i Hašima Tačija zavisi od uspjeha tehničkog dijaloga oko telekomunikacija i energetike.

"Ako se postigne dogovor o telekomunikacijama i energetici, onda će biti sastanka dva premijera 27. avgusta, ako ne bude dogovora - neće biti ni sastanka. Zato bi bilo važno da dođemo do kompromisnog rješenja", rekao je Ljajić.

Naveo je da uvek ima problema s kosovskim pregovaračima, koji u Brisel dolaze s novim uslovima i koji na svakom novom sastanku mijenjaju prethodne dogovore.

"Oni koriste tu priliku u kojoj se mi nalazimo, to što je nama važno da otvorimo pregovore (sa EU) u januaru. I misle da će zatezanjem tog kanapa, nas primorati na popuštanje. Mi znamo dokle možemo da idemo, moramo da branimo ono što je naše", istakao je Ljajić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније