Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ B92; Objavila: J.B.Č. ]

26. 09. 2018. 08:16 >> 07:57

GRANICE SRBIJE

Vanredna kontrola zbog "majmunskih boginja"

Ministarstvo zdravlja Srbije naložilo je mjere pojačanog nadzora na graničnim prelazima usljed pojave prvih slučajeva "majmunskih boginja" u zemljama zapadne Evrope.

Zoran Panajotović iz sektora za inspekcijske poslove Ministarstva zdravlja, objašnjava za TV Prva da su kontrole graničnih prelaza intenzivirane, odnosno da su uvedene dvadesetčetvoročasovne kontrole sanitarnih inspektora. Te mjere su, kako objašnjava, uvedene kao mjera predostrožnosti zbog pojave "majmunskih boginja".

"Konkretno to znači da je uvedena kontrola vazduhoplova iz ugroženih područja. Za sada radi se o putnicima iz Nigerije, a ako bude bilo potrebe i iz sujsednih zemalja", kaže Panajotović i dodaje da se te osobe odmah šalju Institutu za javno zdravlje gdje im se uzimaju anamnestički podaci - koliko su bili u Nigeriji, gdje su tačno bili, da li su imali kontakte sa oboljelima.

Za sada, kako ododaje, nema opasnosti da se male boginje prošire u Srbiji, a mjere koje se preduzimaju čine se iz predostrožnosti.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније