Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Index.hr, Objavila R.P. ]

30. 09. 2018. 19:07 >> 18:48
7

SASTANAK U SOČIJU

Dodikov poklon na Putinovom reveru

Ruski predsjednik Vladimir Putin sastao se u Sočiju s predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom i poželio mu uspjeh na izborima u oktobru na kojima se Dodik kandiduje za srpskog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

"Želim Vam uspjeh na predstojećim izborima", rekao je Putin za vrijeme sastanka sa Dodikom.

Tokom susreta sa Dodikom, kako navodi Radio Televizija Republike Srpske, Putin je istaknuo kako su odnosi Rusije i Republike Srpske dobri i da ostvaruju uspješnu saradnju.

Ruski predsjednik je pritom naveo kako su posebno uspješni odnosi u oblasti privrede, preradi nafte i mineralnih ulja.

Dodik je poklonio Putinu značku sa zastavom Republike Srpske koju je ruski predsjednik odmah stavio na rever sakoa. Inače zastava RS je "obrnuta" varijanta ruske zastave.

Dodikova posjeta Rusiji dolazi u vrijeme završnice predizborne kampanje u BiH i analitičari je smatraju otvorenom podrškom čelniku Republike Srpske u trci za srpskog člana BiH Predsjedništva u kojoj mu je najozbiljniji protivkandidat aktuelni član državnog vrha Mladen Ivanić, koga podržava Savez za promjene, predvođen Srpskom demokratskom strankom.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније