Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta, Objavila: R.P. ]

30. 09. 2018. 20:19 >> 19:57
17

HARADINAJ SAOPŠTIO

SAD "blagoslovile" formiranje Oružanih snaga Kosova

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je da Kosovo ima "blagoslov" SAD za transformaciju Bezbjednosnih snaga Kosova u Oružane snage Kosova.

"Kosovo ima blagoslov Amerike, Departmana odbrane za vojsku Kosova. To je najbolja vijest koju donosimo iz Amerika ovog puta", rekao je Haradinaj na konferenciji za novinare po povratku iz SAD-a.

Haradinaj je tokom boravka u Njujorku, na marginama Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, imao brojne sastanke sa predstavnicima zemalja iz cijelog svijeta.

On je rekao da je dobio podršku SAD-a i zemalja Evropske unije za evroatlantski put Kosova i za sve značajne procese.

Haradinaj je rekao da je u Njujorku i Vašingtonu razgovarao o članstvu Kosova u Interpolu, sigurnosti i dijalogu.

Govoreći o susretu sa američkim sekretarom odbrane Džejmsom Matisom, Haradinaj je rekao da je razgovarao o bezbjednosti uopšte, vojsci Kosova i dijalogu o normalizaciji odnosa sa Srbijom.

"Dao sam garancije generalu Matisu da je Kosovo stabilno, da će se saradnja sa KFOR-om i NATO nastaviti, znači sa američkim trupama na Kosovu", kazao je Haradinaj.

On je rekao da je američkog sekretara odbrane informisao o procesu transformacije BSK u Oružane snage Kosova.

Kosovo uživa veliko poštovanje institucija SAD, u ovom slučaju institucija odbrane i bezbjednosti, posebno sekretara Matisa koji je dao podršku Vojsci Kosova, kazao je Haradinaj.

Takođe je Matisa informisao o dijalogu o normalizaciji odnosa Kosova i Srbije i pri tome dodao da je potrebno naći rješenje i međurnarodni bilateralni sporazum koji bi bio pravno obavezujući, ali nikako promjenom granice ili razmjenom teritorija.

Пратите нас на

Коментари17

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније