Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Index.hr, Objavila: R.P. ]

02. 10. 2018. 10:31 >> 10:10
4

UGROŽENI OBJEKTI, PUTEVI

Rekordne poplave u Dubrovniku

Olujno nevrijeme praćeno jakom grmljavinom i obilnom kišom pogodilo je tokom noći Dubrovnik. Prema podacima Državnog hidrometeorološkog zavoda za samo tri sata palo je 259 litara kiše po metru kvadratnom, što je prouzrokovalo bujice vode koja je ušla u objekte, ali i poplavila saobraćajnice na dubrovačkom području.

Kako je objavio HRT radi se o rekordnoj dnevnoj količini padavina od 1961. godine, od kada se vrše mjerenja. Dosadašnja rekordna dnevna količina padavina bila je "samo" 191 litar,i izmjerena je 2. septembra 2014. godine.

Jaka kiša pala je i u dubrovačkoj okolini - u Čilipima 99,4 litra po metru kvadratnom.

Županijski centar 112 Dubrovnik primio je više dojava građana o prodorima vode u objekte i stambene prostore kao i o odronima na putevima, a dubrovački vatrogasci jutros su od 4 do 7 sati obavili 30 intervencija ispumpavanja.

Zbog vode na kolovozu zatvoren je dio državne ceste DC 420 Sustjepan – luka Gruž u dijelu Kantafige. U Župi dubrovačkoj su odroni i poplavljeni dijelovi na državnom putu D-8.

Vodovod Dubrovnik saopštio je da je na izvorištima Ombla, Zavrelje 1 i Račevica zabilježena povišena mutnoća vode koja će biti prisutna i tokom dana, pa voda neće biti za piće.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније