Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Beta [ Objavio: O.Z. ]

04. 10. 2018. 18:41   >>  18:20 1

NEĆE TEHNIČKU VLADU

Zaev odbacio zahtjeve VMRO DPMNE

Premijer Makedonije Zoran Zaev izjavio je danas da su apsolutno neprihvatljivi zahtevi opozicione VMRO DPMNE za tehničku vladu 100 dana pred izbore, za novog državnog tužioca i anketnu komisiju za ispitivanje referenduma.

Zaev je u Ohridu rekao da ostaje pri stavu da će narednih dana razgovarati s opozicionim poslanicima o mogućnosti podrške za izglasavanje ustavnih izmena o promeni imena države, predvidjenih dogovorom s Grčkom.

Vladajućoj koaliciji u parlamentu Makedonije za postizanje dvotrećinske većine za usvajanje ustavnih amandmana predviđenih dogovorom s Grčkom potrebni su i glasovi najmanje devet poslanika koalicije opozicione VMRO DPMNE.

"Vjerujem da ćemo imati nekakav rezultat do kraja ove ili početkom naredne sedmice. Negdje oko 10. oktobra je cilj kada građanima treba da saopštimo sljedeće korake. Nadam se da ćemo moći da saopštimo da je obezbijeđena potrebna dvotrećinska većina", rekao je makedonski premijer i lider Socijaldemokratskog saveza Makedonije (SDSM).

To će, prema njegovim riječima, biti dobro za državu jer Makedonija neće izgubiti nepotrebne mjesece, ali da svakako ostaje otvorena mogućnost da se novonastala situacija rješava vanrednim izborima.

Zaev je rekao da želi da dovrši sadašnji mandat prije svega zbog dobrobiti makedonske privrede i neophodnih reformi.

Na pitanje da li je razgovarao s liderom opozicionog VMRO DPMNE, Zaev je rekao da sa Hristijanom Mickoskim nema šta da razgovara i dodao da su ustavne izmjene posao poslanika u parlamentu.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније