Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: B92, Objavio: I. P. ]

05. 10. 2018. 07:44 >> 07:24
3

U KOPRU

Gradi se prva pravoslavna crkva u Sloveniji nakon 70 godina

Do kraja godine u Kopru će biti položen kamen temaljac za novu pravoslavnu crkvu.

Tim povodom je patrijarh SPC Irinej ugostio je gradonačelnika tog slovenačkog grada Borisa Popoviča.

"Veoma sam ponosan na činjenicu da se prvi put posle 70 godina u Sloveniji gradi pravoslavna crkva i to baš u Kopru čiji sam gradonačelnik", rekao je Popovič, poslije sastanka s patrijarhom, koji je dao blagoslov za izgradnju ovog hrama. 

Opština je obezbijedila svu infrastukturu za izgradnju pravoslavne bogomolje, a kako je istakao otac Dejan Mandić, paroh koparski, lokalna vlast će urediti i portu hrama i sagraditi dječje igralište na kom bi se mališani i njihovi roditelji družili poslije liturgije i časova vjeronauke. 

Boris Popovič rođen je u Kopru, njegov otac je pravoslavac iz Berana koji je došao u Sloveniju gdje je upoznao Borisovu majku Slovenku i ostao da živi na slovenačkom primorju. 


Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније