Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Objavila M.L.B. [ Anadolija ]

07. 10. 2018. 13:34 >> 13:19
6

IZBORI U BIH

Dodik i Izetbegović nadaju se dobrom rezultatu

Srećan je onaj narod koji ima priliku da na demokratskim izborima bira svoju vlast i mislim da je to velika privilegija srpskog naroda u RS, izjavio je Milorad Dodik, kandidat za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz entiteta Republika Srpska (RS).

"Mislim da danas svakome treba da bude obaveza da se opredijeli za one za koje misli da su najbolji i da očuvaju jedinstvo RS, da izaberu kompaktnu, jedinstvenu vlast, vlast koja će funkcionisati zajedno sa institucijama BiH na najbolji mogući način u interesu i za korist RS, isključivo", rekao je Dodik.

On je sa suprugom glasao u Domu kulture u Laktašima, a u obraćanju novinarima nakon glasanja, izrazio je zadovoljstvo što izbori protiču u najboljem mogućem redu.

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović, nakon glasanja u Sarajevu, poručio je da je "sada vrijeme da se takmiče u tome ko će više dobra uraditi za BiH".

"Završena predizborna kampanja, odziv jutros, kako čujem, dobar, bolji od predviđanja. Nadam se da ćemo imati dobre rezultate, da ćemo moći da napravimo koalicije koje će da povuku zemlju naprijed", izjavio je Izetbegović nakon glasanja na opštim izborima u BiH.

Podsjetio je da "su se takmičili ovih dana među sobom".

"Sada je vrijeme da se takmičimo u tome ko će više dobra uraditi za BiH. Težak je momenat. Vidimo da ima prijetnji separatističkih, da su promijenili razni okviri, globalni, evropski, balkanski, zaista su ovo važni izbori. Važno je da prevagnu stranke koje su za ovu zemlju, koje su zrele, referentne i mogu da povuku zemlju naprijed", naglasio je Izetbegović navodeći da će to ponovo biti koalicija.

 

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније