Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta, DW, objavila B.B. ]

12. 10. 2018. 22:50   >>  22:27 1

U MAKEDONIJI

U MUP-u 40 zaposlenih sa lažnim diplomama

U Ministarstvu unutrašnjih poslova Makedonije otkriveno je više od 40 zaposlenih sa falsifikovanim diplomama, izjavio je danas ministar policije Oliver Spasovski.

On je kablovskoj Televiziji 21, rekao da su te osobe sa falsifikovanim diplomama stigle do značajnih funkcija, ali da su sada dobile otkazna rješenja i krivične prijave.

Krivične prijave su, prema riječima Spasovskog, podnijete i protiv nadležnih na fakultetima koji su izdali te lažne diplome.

Istraživanje koje su prošle godine sproveli novinari Dojče velea, pokazalo je da je nedozvoljena trgovina diplomskim dokumentima veliki posao širom Balkana.

Stručnjaci kažu da se Makedonija i BiH više nego druge zemlje prave da ne vide loše stečene diplome.

Prekogranično istraživanje novinara u Makedoniji i Bosni i Hercegovini pokazalo je da postoji visokoorganizovani i efikasni sistem prodaje sumnjivih diploma, te da se koriste rupe u zakonu, tromost države i institucija, saučesništvo nekog akademskog osoblja, i rastuća potražnja studenata koji nisu voljni, ili sposobni, da posao obave sami.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније