Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

09. 08. 2013. 14:21   >>  14:21

VLADA ODOBRILA

Srbija kupuje deset "erbas" aviona

Vlada Srbije odobrila nabavku na lizing deset "erbasovih" aviona za "Er Srbiju", a za prvih pet aviona platiće se prva rata depozita od 750.000 dolara, javio je RTS. Za realizaciju zadataka zaduženo je Ministarstvo saobraćaja.

 

Riječ je o nabavci "erbasovih" aviona na lizing u skladu sa ugovorom i sporazumom koji je potpisan 1. avgusta sa "Etihadom" iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

"Za prvih pet aviona platiće se prva rata depozita od 750.000 dolara", precizirao je ministar saobraćaja Milutin Mrkonjić.

Predsjednik "Etihada" Džejms Hogan je prilikom potpisivanja sporazuma o strateškom partnerstvu Jata i "Etihada" najavio najprije obezbjeđivanje deset novih aviona "erbas A319", ali i plan da i oni u narednih 24-36 mjeseci budu zamijenjeni još modernijim avionima "boing 737".

Nacionalna avio kompanija Ujedinjenih Arapskih Emirata "Etihad ervejz" i Vlada Srbije uložiće maksimalno po 100 miliona dolara u novu srpsku aviokompaniju "Er Srbija".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније