Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ B92, Objavila: J.B.Č. ]

16. 10. 2018. 18:18   >>  18:55 9

DAČIĆ SAOPŠTIO

Lesoto povukao priznanje Kosova

Lesoto je povukao politički stav o statusu Kosova i sve izjave koje se mogu tumačiti kao priznanje kosovske nezavisnosti, saopštio je ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić poslije sastanka sa premijerom i šefom diplomatije te afričke države.

Vlada Kraljevine Lesota revidirala je svoj politički stav o statusu Kosova, navodi se u noti Ministarstva spoljnih poslova i međunarodnih odnosa Lesota, u koju je Tanjug imao uvid.

"Ministarstvo ima čast da obavijesti da Vlada Kraljevine Lesoto smatra da njen jedini doprinos rješenju budućeg statusa Kosova treba da bude podrška dijalogu Beograda i Prištine, a ne definisanje statusa prije nego što se dijalog završi. Stoga je pitanje državnosti Kosova preuranjeno. Vlada Kraljevine Lesoto se nije izjasnila po ovom pitanju, niti će to učiniti sve dok dijalog dvije strane ne bude završen. Kada strane postignu dogovor, Vlada Kraljevine Lesoto će ga čvrsto podržati", navodi se u noti.

Vlada Lesota, istovremeno, povlači sve prethodne izjave u vezi sa Kosovom, naročito one koje se na bilo koji način mogu tumačiti kao priznavanje nezavisnosti Kosova, navodi se u dokumentu.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније