Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Objavio: F.R. [ Beta ]

17. 10. 2018. 16:23   >>  16:02 9

VAN DER BELEN VUČIĆU

"U EU ne možete bez rješenja problema Kosova"

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da mu je austrijski kolega Aleksander van der Belen prenio da Evropska unija ima probleme unutar svoje teritorije i ne može da "uvozi" nove, pa je uslov za ulazak Srbije u uniju da riješi problem Kosova.

Vučić je nakon sastanka sa Van der Belenom rekao novinarima da taj uslov za Srbiju nije nikakva novost.

"Da Beograd i Priština riješe svoje probleme, to je jedan od uslova da Srbija postane članica EU. Hoćemo li mi u tome uspjeti uprkos volji koju pokazujemo za kompromisnim rješenjem, to ne može niko da garantuje, ali da ćemo pokušati i da ćemo se boriti za kompromisno rješenje rekao sam da to svakako hoćemo", objasnio je Vučić.

On je dodao da je Srbija uvijek spremna da razgovara i ima otvoreni dijalog o ključnim pitanjima, a da je "potrebno da dođe do kompromisnog rješenja, ali ne da Srbi izgube".

Vučić je kazao da je od Van der Belena naučio mnogo o "toleranciji, trpeljivosti i strpljenju".

"Želim da kažem da Austriju doživljavamo kao istinskog prijatelja, sa njom imamo partnerske odnose", rekao je Vučić i dodao da je bitno što ta zemlja podržava uvijek Srbiju na evropskom putu.

On je rekao da je Austrija u vrhu najznačajnijih investitora u Srbiji i da zapošljava 20.000 ljudi.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније