Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta; Objavila: J.B.Č. ]

18. 10. 2018. 20:00 >> 19:39
3

VUČIĆ PORUČIO

"Ne isključujem mogućnost vanrednih izbora"

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je danas da je razgovarao sa najbližim saradnicima iz Srpske napredne stranke (SNS) ali nije želeo da kaže da li je bilo riječi o raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora.

"Tačno je da sam sinoć imao sastanak sa ljudima iz SNS u koje imam najveće povjerenje. To je jedino tačno. Redovni izbori su 2020. godine ali ako pritisak bude veliki i ako ljudi budu željeli izbore, jer ih narod mnogo voli... ne mogu da sasvim isključim mogućnost da izađemo u susret onima koji to hoće", rekao je Vučić.

Odgovarajući na pitanje albanskog novinara pod kojim uslovima bi Srbija mogla da prizna Kosovo, Vučić je rekao da Beograd želi da razgovara sa Albancima o kompromisu ali da treba da se zna da i Srbija ima svoje interese i Kosovo ne doživljava kao nezavisnu i suverenu državu.

"Mi hoćemo da napravimo kompromis. Ali mora neko i u svijetu u među Albancima da shvati da Srbija ima svoje interese i svoje ljude. Ne može to da bude spisak vaših lijepih želja, pa da pitate kada će nas Amerikanci natjerati da to uradimo. Ako to čekate - nećete nikada dočekati. Nema te sile koja će Srbiju natjerati da prizna nezavisnost. Moramo da razgovaramo i da rješenja budu bolna i za vas i za nas. Sve drugo nijesu rješenja", rekao je on.

Vučić je dodao da je nemoguće rješenje po kojem bi Albanci bili srećni a Srbi nesrećni, već samo ono po kojem će obje strane biti nesrećne.

"Sve drugo nije rješenje i ne može biti. Samo ćemo kopati dublje rovove, a ja se nadam ne one vojne nego političke, a nama trebaju mir, sigurnost i bolji odnosi", rekao je Vučić.

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније