Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Agencije, objavila B.B. ]

18. 10. 2018. 18:21 >> 18:02
12

SKUPŠTINA KOSOVA ODLUČILA

Usvojen zakon o vojsci Kosova

Skupština Kosova jednoglasno je danas usvojila u načelu predloge zakona o Bezbjednosnim snagama Kosova (BSK), kao i o službi u BSK.

Zakone su podržali poslanici svih poslaničkih grupa, sem Srpske liste koja je nakon izražavanja neslaganja sa razmatranjem i usvajanjem zakona o ministarstvu odbrane Kosova napustila sjednicu Skupštine.

Skupština nastavlja rad razmatranjem zakona kojima se ratifikuju međunarodni sporazumi.

Na nedavno održanoj sjednici Vlade u Prištini, prvi čovjek KBS-a Rustem Beriša, predstavio je tri osnovna nacrta zakona vezana za transformaciju KBS-a u vojsku, i to nacrte zakona o KBS-u, o službi u KBS-u i o budućem ministarstvu odbrane.

Premijer Ramuš Haradinaj je nakon te sjednice kazao da Vlada Kosova ima nadležnosti da usvoji ovaj zakon, ali je dodao da su nastavljene i konsultacije sa međunarodnom zajednicom, koja je do sada insistirala da se transformacija KBS-a u vojsku obavi kroz ustavne promjene.

Haradinaj je kazao da je Kosovo 20 godina čekalo na svoju vojsku i da je sada došlo vrijeme za to.

"Mi smo spremni ne samo da primamo bezbjednost, nego i da pružamo bezbjednost. Idealni moment nikada ne postoji. Kosovo, nakon 20 godina, sprovodi svoje pravo", rekao je Haradinaj.

 

Пратите нас на

Коментари12

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније