Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Radio Slobodna Evropa, objavila B.B. ]

22. 10. 2018. 11:25 >> 11:09
1

AKCIJA POLICIJE U ALBANIJI

Uhapšeni bivši poslanik i direktor zatvora

Policija Albanije je u nedjelju u akciji protiv trgovine droge, oružja i organizovanog kriminala, u nekoliko gradova uhapsila i pritvorila desetine osoba, a među njima i bivšeg poslanika Socijalističke partije i bivšeg generalnog direktora zatvora Albanije.

Akcija je trajala do ranih jutarnjih sati, a izvedena je u pet regiona Albanije: Drač, Skadar, Elbasan, Fjer i Lješ.

Među uhapšenima je i bivši poslanik Socijalističke partije Arben Ndoka, i bivši generalni direktor zatvora Albanije, Arben Ćuko (Çuko).

U izjavi državne policije se navodi da je Ndoka uhapšen na osnovu naloga za hapšenje Suda za teške zločine, koji mu je odredio mjeru „hapšenje u zatvoru“.

„On (Ndoka) se sumnjiči za krivično djelo falsifikovanja dokumenata, pečata ili formulara, za zloupotrebu zemljišta u sklopu jedne kriminalne grupe, uključujući i otuđenje zemljišta“, navodi se u saopštenju.

Premijer Albanije Edi Rama, inače čelnik Socijalističke partije, je na Tviteru poručio da će Albanija da postane „mjesto u kojem kriminalci neće moći da žive i u kojem neće imati nade da sa kriminalom grade politiku“.

Ambasador EU u Albaniji, Luigi Soreca, pozdravio je akciju albanske policije.

"Borba protiv organizovanog kriminala i trgovine drogom u Albaniji je visoki prioritet u EU", naveo je on, dodajući da očekuje da rezultat ove akcije bude gonjenje i kažnjavanje.

Albanija teži da pokrene pregovore o integraciji u EU sljedeće godine, a borba protiv korupcije glavna je oblast na kojoj treba da radi prije početka tih pregovora.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније