Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta, objavila B.B. ]

24. 10. 2018. 11:40 >> 11:21
2

U BIH

Migranti probili kordon granične policije

Migranti koji su noć proveli u blizini graničnog prelaza Maljevac kod Velike Kladuše, čekajući da uđu u Hrvatsku iz Bosne i Hercegovine, probili su prvi kordon pripadnika Granične policije BiH i krenuli ka granici. Situacija sa migrantima je složena i na željezničkoj stanici u Bihaću, gdje od sinoć stoji voz sa izbjeglicama koji je stigao iz Sarajeva.

Prema informacijama sarajevskih medija, u sukobu policije i migranata ima povrijeđenih, a granični prelaz Maljevac je zatvoren.

Zahvaljujući probijanju kordona, na mostu koji spaja BiH i Hrvatsku, našlo se između 150 i 200 migranata, a među njima ima žena i djece, javila je regionalna televizija N1.

Više od 100 migranata provelo je noć u blizini graničnog prelaza Maljevac, čekajući na prelazak iz Bosne i Hercegovine u Hrvatsku.

Policija je na oko 100 metara od prelaza postavila zaštitnu žutu traku i onemogućila migrantima da pređu u Hrvatsku.

Istovremeno, na železničkoj stanici u Bihaću policija je jutros blokirala voz koji je stigao iz Sarajeva i ne dozvoljava iskrcavanje putnika, među kojima su uglavnom migranti.

Portal Kliks je objavio da je policija blokirala i ulazak autobusa koji voze migrante u Unsko-sanski kanton (USK).

Portparolka Ministarstva unutrašnjih poslova USK Snežana Galić izjavila je da je posle jučerašnjeg sastanka s ministrom bezbednosti BiH Draganom Mektićem policija dobila naredbu da onemogući kretanje migranata prema tom kantonu, kao i da je u toku sastanak operativne grupe za nadzor nad migrantskom krizom, poslije kojeg će biti poznato više informacija.

U Bihaću i drugim gradovima zapadne Krajine trenutno se nalazi više od 10.000 migranata koji žele da krenu ka Hrvatskoj odnosno EU.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније