Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta, Objavila: R.P. ]

25. 10. 2018. 22:36 >> 22:18

PALMER PORUČIO

SAD neće prihvatiti bilo koji sporazum Kosova i Srbije

Zamjenik pomoćnika američkog državnog sekretara Metju Palmer, izjavio je da u procesu dijaloga Kosova i Srbije nema crvenih linija, ali da neće slijepo prihvatiti bilo koji sporazum koji mogu da postignu dvije strane. Nije isključio ni mogućnost razmjene teritorija ili korigovanja granica kao moguću opciju.

U intervjuu za Koha ditore, visoki američki diplomata rekao je da u proces treba da budu uključeni parlamenti dvije zemlje i da i poslije sporazuma, Kosovo treba da ostane multietničko.

On je naveo da sporazum treba da bude višedimenzionalan, da sadrži od političkih i bezbjednosnih komponenti do ekonomskih, kulturnih i imovinskih pitanja.

Palmer ističe da SAD ostaju opredjeljene u odnosu na državnost Kosova i da pitanje statusa nije tema diskusija sa Srbijom.

On je istakao da neće biti dovoljno da sporazum postignu dvojica predsjednika, nego i da parlamenti dvije zemlje treba u to da budu uključeni.

Govoreći o procesu transformacije Bezbjednosnih snaga Kosova, Palmer je rekao da je o tome postojao dogovor Kosova i SAD-a.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније