Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Mina; Objavila: J.B.Č. ]

02. 11. 2018. 22:20 >> 21:58
8

VESELJI SAOPŠTIO

Vojska Kosova do kraja godine

Bez obzira na proteste iz Beograda, vojska Kosova biće formirana do kraja godine, saopštio je predsjednik Skupštine Kosova Kadri Veselji.

On je kazao da će vojska imati pet hiljada aktivnih i tri hiljade rezervnih vojnika, prenosi Al Džazira Balkans.

"Na osnovu svih analiza koje smo napravili sa prijateljima iz NATO-a, što se tiče strateške sigurnosti, imaćemo pet hiljada aktivnih i tri hiljade rezervnih vojnika. Za sve to imamo i punu podršku skoro svih članica NATO-a", rekao je Veseli u intervjuu zagrebačkom Večernjem listu.

Kako je naveo, izgrađen je dugoročni plan, koji će trajati deset godina, a vojska će biti sastavljena „od svih građana Kosova".

Zadatak vojske biće, kako je dodao Veseli, isključivo borba protiv terorizma i globalne prijetnje.

"Ovo što se predsjednik Srbije Alaksandar Vučić protivi i poziva Srbe da se ne uključuju u vojsku Kosova nije ljudski, ni korektno", rekao je Veseli.

Prištinski list Zeri ranije je objavio da je moguće da zakoni o transformaciji Kosovskih bezbjednosnih snaga u vojsku Kosova ne budu usvojeni do kraja godine, zbog dužine trajanja parlamentarne procedure.

Vladin predlog tri zakona o transformaciji Kosovskih bezbjednosnih snaga u vojsku u Skupštini Kosova je prošao tek prvo čitanje, a slijedi njihovo razmatranje u odborima, drugo čitanje i debata u plenumu, što može trajati duže od dva mjeseca.

Član Odbora za zakonodavstvo Sami Kurteshi ocijenio je da bi ti zakoni mogli biti usvojeni u roku od dva do tri mjeseca.

 

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније