Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Beta [ Objavio: O.Z. ]

03. 11. 2018. 21:02 >> 20:47
12

VOJSKA SRBIJE

Najavljena najveća vojna vježba u regionu

Vojska Srbije organizovaće od 8. do 11. novembra, na više lokacija, najveću vojnu vježbu u kojoj će učestvovati oko 8.000 pripadnika i 645 borbenih sistema, najavio je večeras načelnik Generalštaba Milan Mojsilović.

Gostujući na Radio-televiziji Srbije, Mojsilović je rekao da će vježba biti održana na deset lokacija istovremeno i uz bojevo gađanje i dodao da je po obimu i sadržaju u mnogome veća u odnosu na vježbe koje izvode zemlje u regionu.

Mojsilović je rekao da vježba ima puno simbolike.

"Vježba je i po karakteru i po obimu i sadržaju puna simbolike. Sto godina je od herojske pobjede Srpske vojske u Prvom svjetskom ratu, učestvovaće 100 tenkova, 100 oklopnih vozila, 100 artiljerijskih i raketnih sistema, što zemaljskih što PVO, učestvovaće i Riječna flotila i drugi kapaciteti", rekao je on.

Načelnik Generalštaba VS je podsjetio da je u toku uvođenje u naoružanje većeg broja borbenih sistema, poput oklopnog transportera Lazar 3, samohodne haubice Nora, oklopnog vozila Miloš, novih čamaca, pješadijskog i streljačkog naoružanja i zaštitne balističke opreme.

Пратите нас на

Коментари12

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније