Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Objavio: F.R.

05. 11. 2018. 19:46 >> 19:24
3

PRVI PUT

Vojni komitet NATO-a sjutra u Makedoniji

Vojni komitet NATO boraviće sjutra i prekosjutra prvi put u posjeti Armiji Makedonije (ARM).

Visoki vojni predstavnici svih 29 zemlja članica Alijanse, predvođeni zamjenikom predsjednika general-pukovnikom Stivenom Šerpom u Skoplje dolaze na poziv ministarke odbrane Makedonije Radmile Šekerinske.

Pukovnik ARM Zoran Ilov rekao je da se radi "isključivo o vojnom događaju zatvorenog tipa" i da tokom posjete Vojnog komiteta NATO nije previđeno učešće predsjednika države i vrhovnog komandanta Đordja Ivanova. 

Prvog dana dana posjete članovi navišeg savjetodavnog tijela NATO će u Genralštabu Armije Makedonije biti upoznati sa pripremljenošću te vojske za punopravno članstvo u Alijansi a razgovaraće se o strateškom odbambenom pregledu, razvoju i mogućnostima, kao i akcionom planu za članstvo.

Drugog dana predstavnici NATO će, u kasarni "Ilinden" prisustvovati vježbi demonstracije kapaciteta, opreme i operativnih sposobnosti makedonske armije.

Sastancima delegacije Makedonije sa predstavnicima NATO u Briselu 18. oktobra, Makedonija je počela pretpristupne pregovore o članstvu u tom vojnom savezu, pošto je poziv za to 12. jula dobila na samitu Alijanse u Briselu.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније