Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Index,hr, objavila B.B. ]

06. 11. 2018. 12:22   >>  11:59

AKCIJA POLICIJE U BIH

Uhapšene tri osobe osumnjičene za ubistvo policajaca

Policija u Bosni i Hercegovini uhapsila je tokom noći, tri osobe koje se dovode u vezu sa ubistvom dvojice policajaca u središtu Sarajeva, 26. oktobra. Dvojica uhapšenih su nakon ispitivanja zadržana u pritvoru.

Pripadnici državne policijske agencije (SIPA) su tokom noći na području Rogatice u istočnoj Bosni, uhapsila tri osobe koje se dovode u vezu s automafijom.

Kako su naveli iz SIPA-e, nakon ispitivanja predani su u nadležnost Ministarstva unutrašnjih poslova Županije Sarajevo, a dvije osobe su zadržane na dalje ispitivanje.

Policija je u Rogatici pronašla i automobil "Range Rover", koji se spominjao u ranijim medijskim izvještajima kao vozilo koje su koristile osobe koje su likvidirale iz vatrenog oružja Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, dvojicu policajaca Kantona Sarajevo.

Kako je saopšteno, SIPA sprovodi vještačenje tog vozila.

Mediji navode, kako su se hapšenja u Rogatici u istočnoj Bosni, dogodila nakon dužeg praćenja sumnjivih osoba.

Novinska agencija Republike Srpske, objavila je kako je jedna od uhvaćenih osoba od ranije poznata policiji, jer je bila hapšena u okviru akcije "Volan", najveće dosadašnje istrage u BiH u borbi protiv automafije.

Tokom istrage ubistva dvojice pripadnika MUP-a Kantona Sarajevo Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, privedeno je i saslušano više od 80 osoba, te pretreseno 12 lokacija. Jednomjesečni pritvor određen je tek 33-godišnjem Srećku Trifkoviću s Pala koji se dovodi u vezu s ubistvom policajaca.

Policajci Šehović i Vujinović stradali su 26. oktobra u ranim jutarnjim satima, kada su na njih u sarajevskom naselju Alipašino Polje, pucali članovi automafije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније