Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Objavila: M.M ]

08. 11. 2018. 20:23   >>  20:10

DUŽDEVA PALATA

Srbin i Hrvati osumnjičeni za krađu dragulja

Četvorica državljana Hrvatske i jedan državljanin Srbije uhapšeni su zbog sumnje da su ukrali dragulje milionske vrijednosti iz Duždeve palate u Veneciji, saopštila je hrvatska policija.

Nakon višemjesečne saradnje s italijanskom policijom, hrvatska policija je u srijedu uhapsila četvoricu državljana Hrvatske: jednog 60-godišnjaka, 43-godišnjaka i dvojicu 48-godišnjaka, a danas je na graničnom prelazu Tovarnik, po evropskom nalogu za hapšenje, uhapšen i peti član kriminalne organizacije - 54-godišnji državljanin Srbije.

Oni su osumnjičeni za krađu nakita milionske vrijednosti u januaru ove godine u Veneciji.

Po navodima policije, nakit je ukraden iz privatne kolekcije nakita i drugih vrijednih indijskih artefakata katarskog šeika Hamada bin Abdullaha al-Tanija, koja je bila izložena u Veneciji, u Duždevoj palati pod nazivom "Blaga mogula i maharadža".

"Čitava kolekcija neprocjenjive je vrijednosti, a ukraden je par naušnica od platine i dijamanata u vrijednosti od milion dolara i broš od platine i rubina u vrijednosti od više od dva miliona dolara", precizirala je policija u saopštenju.

Protiv njih se krivični postupak pred sudom u Veneciji.

Policija je navela da se jedan od uhapšenih hrvatskih državljana pod višestrukim identitetima dovodi u vezu s nekoliko velikih krađa dragulja u raznim zemljama Evrope u sklopu kriminalne organizacije "Pink Panter".

Za njim je i Švajcarska raspisala međunarodnu potjernicu zbog krađe nakita vrijednosti osam miliona švajcarskih franaka u martu 2011. u Bazelu tokom izložbe "Baselworld 2011".

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније