Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Mina, Objavila: R.P. ]

07. 11. 2018. 23:59 >> 09:46

VUČIĆ U BRISELU

Nema dijaloga dok Priština ne povuče protivpravne odluke

Dijalog sa Prištinom biće nastavljen kada ona povuče svoje protivpravne odluke, rekao je u Briselu predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

"Ovdje se niko od nas neće pojaviti dok oni ne povuku protivpravne odluke", rekao je Vučić za RTS.

On je upozorio na namjeru Prištine da formira vojsku i jedan garnizon uputi prema sjeveru, što je suprotno Briselskom i sporazumu koji Srbija ima sa NATO.

"Oni koji misle da će dovesti svoju vojsku na sjever Kosova - to se neće dogoditi", poručio je Vučić.

On je kazao da će odluka Prištine o dodatnom porezu od deset odsto na robu iz Srbije ostati na snazi, da se u Evropi nisu mnogo zbog toga uzbudili.

"Građanima Srbije želim da kažem da su teški dani u političkom smislu pred našom zemljom. Prethodnih dana dobili smo odluke prištinskih vlasti u kojima su protivpravno CEFTA sporazumu povećali porez za robu iz Srbije. Niko se nije iz Evrope naročito uzbudio, osim saopštenja Mogerini", rekao je on.

Prema njegovim riječima, Evropljani pokušavaju da protivpravno izbace Srbiju iz energetske mreže za sjever Kosova.

"U nacrtu predloga energetskog spora bilo je jasno da mora da se forimara ZSO a onda dvije mješovite kompanije na sjeveru koje bi bile prenosnik do albanskog operatera. Pošto nije formirana ZSO, krivicom Prištine, oni to sada nama hoće da otmu, da nam otmu pravo na struju, da izgubimo dalekovode ka Makedoniji, Albaniji, Crnoj Gori", rekao je Vučić.

Žele da nas izbace, protivpravno, ne uvažavajući naše argumente, upozorava Vučić i dodaje da će ta odluka biti u ponedjeljak.

Kako je rekao, protiv Srbije su se izjasnili Njemačka, Francuska, Italija, Švajcarska, Belgija, Luksmeburg, Hrvatska, Holandija, a "za nas su Španija, Slovačka, Bosna i Hercegovina".

"Borimo se koliko možemo, ali šanse su male", zaključio je Vučić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније