Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ B92/Tanjug, Objavila: R.P. ]

09. 11. 2018. 16:30   >>  16:06 9

LAVROV OCIJENIO

Napori EU oko Kosova propali

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov ocijenio je da su propali napori EU u posredovanju između Beograda i Prištine i da SAD forsiraju stvaranje vojske.

"Očigledno je da su napori EU propali, jer je Priština odbila da realizuje sve dogovore koji su do sada postignuti", rekao je Lavrov. Ruski ministar spoljnih poslova precizirao je da se, prije svega, tu misli na formiranje Zajednice srpskih opština, prenio je Sputnjik.

"Nastojanje Prištine da formira sopstvenu vojsku predstavlja najgrublje kršenje rezolucije 1244 Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija. Pored toga, Prištinu na to pritiskaju spolja, a prije svega iz SAD-a", rekao je Lavrov.

Nakon sastanka sa ministrom inostranih poslova i međunarodne saradnje Unije Komora Suefom Mohamedom el-Aminom, Lavrov je naglasio da Rusija pozdravlja odluku Unije Komora da povuče priznanje Kosova.

"Mi, naravno, pozdravljamo tu odluku. Rusija će i ubuduće nastaviti da se pridržava tih odluka koje je donio Savjet bezbjednosti, a prije svega mislim na rezoluciju 1244, koja nalaže da je Kosovo dio Srbije. Svi koraci moraju da se preduzimaju u skladu sa tom rezolucijom", naglasio je Lavrov.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније