Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta, Objavila: R.P. ]

10. 11. 2018. 10:04   >>  09:39

OSUMNJIČEN ZA KORUPCIJU

Najbogatiji Makedonac u pritvoru

Krivični sud u Skoplju odredio je tridesetodnevni pritvor makedonskom biznismenu Jordanu Kamčevu, koji je prvoosumnjičeni u najnovijoj istrazi Specijalnog tužilaštva za prisluškivane razgovore.

Pritvor je kasno sinoć određen za još četiri osobe, koje su sa najbogatijim Makdoncem po Forbsu, osumnjčeni za više krivičnih djela kao što su zločinačko udruživanje, oštećivanje povjerilaca, prevara, pranje novca, zloupotreba službenog položaja.

Sudija za prethodni postupak je, kako prenose lokalni mediji, pritvor odredio i Nenadu Josifoviću, Zorici Arsovskoj, Cvetanu Pandelskom i Todoru Mirčevskom.

U slučaju nazvanom "Imperija" osumnjičeno je 13 osoba, među kojima su i bivši direktor državne bezbjednosti Sašo Mijalkov, koji se, uz svog rođaka i bivšeg premijera Nikolu Gruevskog, smatra najmoćnijim čovjekom tokom desetogodišnje vladavine VMRO DPMNE, kao i majka i sestra Jordana Kamčeva.

Prema Specijalnom tužilaštvu, "u toku predistražnog postupka obezbjeđeno je dovoljno dokaza iz kojih proizilazi osnovana sumnja da su ti ljudi u peridu od 2002. do 2013.godine učinili krivična dela za koje se terete, lično i preko firmi koje su bile, ili su u njihovom vlasništvu".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније