Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta, objavila B.B. ]

12. 11. 2018. 13:22   >>  13:11

ISTEKAO ROK

Gruevski se nije pojavio na izdržavanje kazne

Istražni zatvor "Skoplje" obavijestio je danas skopski krivični sud, da se poslanik i bivši premijer Makedonije Nikola Gruevski, nije doborovoljno javio za izdržavanje kazne u zakonom predviđenom roku.

U krivičnom sudu "Skoplje 1" lokalnim medijima su rekli da će, poslije nekoliko neuspješnih pokušaja od petka, danas ponovo pokušati da Gruevskom uruče rješenje o upućivanju na zatvorsku kaznu od dvije godine po pravosnažnoj presudi u slučaju "Tenk".

"Do kraja radnog dana sud će izvijestiti o posljednjem pokušaju da se Gruevskom uruči rješenje i o daljim postupcima ukoliko se u tome ne uspije", navodi portal "Sakam da kažam" (sdk.mk), podsjećajući da sudski dostavljač u petak uveče u tri pokušaja nije pronašao bivšeg premijera na adresi iz lične karte.

Obavještenje zatvora da se Gruevski u predviđenom roku nije doborovoljno javio na izdržavanje kazne, uslov je na osnovu kojeg sud može da traži raspisivanje potjernice.

Krivični savjet Osnovnog suda "Skoplje 1" u petak kasno popodne odbacio je žalbu Gruevskog i potvdio rješenje kojim se bivšem premijeru odbija odlaganje odsluženja zatvorske kazne i upućuje u zatvor.

Prema uputnom aktu, Gruevski je trebalo da se u zatvor u skopskom naselju Šuto Orizari, javi najkasnije do 8. novembra, ali je taj rok probijen do završetka žalbenog roka i odluke Krivičnog savjeta.

Gruevski je pravosnažno osuđen na dvije godine zatvora zbog nezakonite kupovine blindiranog "mercedesa S 600 gard" 2012. godine, kada je bio premijer.

U tom sudskom postupku prvostepeno je na šest godina zatvora osuđena tadašnja ministarka unutrašnjih poslova i bliska saradnica Gruevskog, Gordana Jankulovska, dok je njen pomoćnik Đoko Popovski pravosnažno osuđen na četiri i po godine.

Za kupovinu luksuznog automobila plaćenog skoro 600.000 eura saznalo se 2015. godine, kada je opozicija objavila prisluškivani razgovor u kojem je Gruevski od tadašnje ministarke Jankulovske tražio da njeno Ministarstvo unutrašnjih poslova kupi "mercedes" koji bi on koristio, a da javnost to ne sazna.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније