Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Beta [ Objavio: O.Z. ]

13. 11. 2018. 19:10 >> 20:42

ZATRAŽIO AZIL

Gruevski u Budimpešti, raspisana potjernica

Ministarstvo unutrašnjih poslova Makedonije saopšilo je večeras da je potvrđeno da se odbjegli bivši makedonski premijer Nikola Gruevski nalazi u Mađarskoj. Za njim je večeras objavljena međunarodna potjernica.

Potvrda da se Gruevski, koji se u Makedoniji traži zbog izdržavanja dvogodišnje kazne zatvora, nalazi u Mađarskoj i da je zatražio azil, dobijena je od mađarskog ministarsva unutrašnjih poslova.

Policija Makedonije je odmah nakon dobijanja te informacije obavijestila krivični sud u Skoplju da raspiše međunarodnu potjernicu za Gruevskim.

Kako se navodi u potjernici objavljenoj na sajtu MUP-a, Nikola Gruevski, koji je rođen  31. avgusta 1970. u Skoplju, traži se zbog privođenja na izdržavanje kazne zatvora od dvije godine.

Zbog provjere informacije da je bivši premijer Makedonije pobjegao u Mađarsku, danas poslije podne u Ministarstvo vanjskih poslova je bio pozvan mađarski ambasador u Skoplju.

Poslanik i bivši premijer napisao je ranije danas na Fejsbuku da je u Budimpešti i da je od vlasti Mađarske zatražio azil.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Makedonije juče je objavilo nacionalnu potjernicu za Gruevskim jer se u zakonskom roku nije javio na izdržavanje kazne zatvora od dvije godine na koju je osuđen zbog protivzakonite kupovine luksuznog blindiranog "mercedesa" kada je bio premijer.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније