Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta; Objavila: J.B.Č. ]

14. 11. 2018. 11:19   >>  10:55 16

NJEMAČKI AMBASADOR

Prijem Kosova u Interpol dobar za suzbijanje kriminala

Ambasador Njemačke u Srbiji Tomas Šib izjavio je danas da Berlin podržava članstvo Kosova u Interpolu jer smatra da to može doprinijeti borbi protiv kriminala.

"Interpol je važan za suzbijanje kriminala. Smatramo da kosovska policija može doprinijeti toj borbi i ne mislmo da to ima implikacija po status", rekao je Šib.

Prema njegovim riječima, postoji stav da se to može riješiti preko Unmika, "ali svakako to duže traje nego kad bi kosovska policija bila članica Interpola".

To bi zaista doprinijelo efikasnosti, dodao je Šib.

On je naveo da članstvo u Interpolu ne traži Kosovo, već Kosovska policija.

O članstvu Kosova bi se moglo glasati na Generalnoj skupštini Interpola koja se održava od 18. do 21. novembra u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Пратите нас на

Коментари16

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније