Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: B92, Objavio: I. P. ]

15. 11. 2018. 07:51 >> 07:27
1

HARADINAJ SMATRA

Nije trenutak za izbore na Kosovu

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je da sada nije trenutak za vanredne parlamentarne izbore u toj zemlji.

On je istakao i da nije praksa da se vlada izjašnjava da li ima većinu u parlamentu, te pozvao opoziciju da se umjesto izborima više bave pitanjima kao što je vojska, Interpol, dijalog ili vizna liberalizacija.

Reagujući na izjavu predsjednika Kosova Hašima Tačija, da vlada treba da se izjasni da li ima većinu u parlamentu, Haradinaj je rekao da će to biti jasno onog trenutka kada opozicija bude imala jedinstven stav 61 poslanika za rušenje vlade.

Pitanje većine u kosovskom parlamentu otvoreno je nakon što je Srska lista saopštila da će se prikloniti strankama opozicije za rušenje Haradinajeve vlade, prenijela je Gazeta Express.

"Ne postoji praksa izjašnjavanja o postojanju većine ili manjine u parlamentu, već se zna da je posao završen kada u parlamentu bude 61 poslanik protiv vlade. Kada se to dogodi, sve će biti jasno", rekao je Haradinaj novinarima ne precizirajući, međutim, da li vlada u parlamentu ima većinu.

"U ovoj fazi Kosovu izbori uopšte nijesu potrebni", rekao je Haradinaj i dodao da bi mnogo bolje bilo da se opozicione političke partije fokusiraju na mnogo značajnije teme, nego što gube vrijeme na priči o izborima.

"Bilo bi bolje da se bave temama kao što je vojska, Interpol, dijalog, liberalizacija, poboljšanje standarda, stanja u zdravstvu i obrazovanju. Dakle, mislim da je opoziciji bolje da se utrkuje po ovim pitanjima nego da se bavi temama nebitnim za život svih nas", rekao je Haradinaj, uvjeren da će njegova vlada imati pun mandat. 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније