Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ RTS; Objavila: J.B.Č. ]

17. 11. 2018. 17:37   >>  17:13

MEDIJI SPEKULIŠU

Gdje je Nikola Gruevski?

Nakon što je na Fejsbuk profilu napisao da se nalazi u Mađarskoj, makedonski i bugarski mediji nastavljaju da spekulišu gdje se nalazi bivši makedonski premijer Nikola Gruevski. Istovremeno, premijer Zoran Zaev poručuje da će on biti vraćen u Makedoniju.

Portal Plusinfo je javio, pozivajući se na Bugarsku agenciju Fokus, da je, prema još nepotvrđenim informacijama, Gruevski napustio Mađarsku. Takođe se dodaje da ta zemlja nije njegova konačna destinacija, već da namjerava da ode u Tursku ili Rusiju.

Oglasio se i premijer Zoran Zaev koji je poručio da će Gruevski biti vraćen u Makedoniju.

"Ako se potvrdi kršenje zakona, svako, počev od mene će odgovarati. Ali ne možemo odbaciti ljude jer su građani bijesni. Bilo je ranije sumnji da se Zaev dogovorio sa Gruevskim o Sporazumu iz Pržina, da bi se kasnije dokazalo da se to nije desilo. Sve što sam govorio postaje stvarnost. Sada kažem da će Gruevski biti vraćen", rekao je Zaev za makednosku TV Alsat, prenosi MIA.

Situacija sa Nikolom Gruevskim posljednjih dana je praćena brojnim spekulacijama o načinima njegovog prelaska u Mađarasku kao i o tome ko mu je pomogao.

Makedonske vlasti pokrenule su istragu o okolnostima bekstva Gruevskog, uprkos činjenici da mu je pasoš oduzet prošle godine kao i da je, dva dana pošto je napustio Makedoniju, za njim raspisana međunarodna potjernica.

Dva dana poslije bijega, policije u Albaniji i Crnoj Gori su saopštile da je bivši makedonski premijer, sa važećom ličnom kartom, prešao iz Makedonije u Albaniju i zatim u Crnu Goru, kao i da njegov ulazak u te dvije države ni na koji način ne može biti sporan, jer je Skoplje međunarodnu potjernicu raspisalo tek dva dana pošto je napustio zemlju.

Gruevski je u Makedoniji osuđen na dvije godine zatvora zbog zloupotrebe službene dužnosti prilikom nabavke 600.000 eura vrijednog "mercedesa".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније