Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta, Objavila: R.P. ]

20. 11. 2018. 14:35 >> 14:11

VUČIĆ SAOPŠTIO

Hapšenje Gruevskog u Srbiji bila bi otmica

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, izjavio je da je bivši makedonski premijer Nikola Gruevski iz Makedonije ušao u Albaniju, zatim u Crnu Goru i preko Srbije u Mađarsku 12. novembra, dan prije raspisivanja međunarodne potjernice.

Vučić je televiziji Hepi rekao da da bi "njegovo hapšnje dok je prolazio kroz Srbiju značilo otmicu".

Gruevski je napustio Makedoniju i ušao na teritoriju Albanije. Odatle je preko prelaza Božaj prešao u Crnu Goru. Zatim je preko Graničnog prelaza Gostun 11. novembra u 22.27 ušao u Srbiju, a iz Srbije u Mađarsku preko prelaza Horgoš 12. novembra, rekao je Vučić.

"Tek 13. novembra, u 19.35, dostavlja nam se međunarodna potjernica od Interpola koju je Makedonija raspisala", kazao je Vučić. On je naveo i da je "sve urađeno u skladu sa zakonom".

"Da smo Nikolu Gruevskog hapsili dok je prolazio kroz našu zemlju, to bi bila otmica. Mi nismo divlja zemlja i ne možemo da hapsimo nikoga", rekao je Vučić.

On je dodao i da "Srbija nema loše odnose sa Makedonijom". "Oni su nama jedan od najbližim naroda i dobre odnose ćemo tek da imamo", rekao je predsjednik Srbije.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Makedonije objavilo je 13. novembra uveče međunarodnu potjernicu za bivšim makedonskim premijerom Gruevskim, koji je pobjegao u Madjarsku da bi izbjegao izdržavanje zatvorske kazne.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније