Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: B92, Objavio: I. P. ]

21. 11. 2018. 09:53 >> 09:29
4

DODIK PORUČIO

Radiću u Istočnom Sarajevu, neću biti ikebana

Poslije izbora za člana Predsjedništva, Milorad Dodid rekao je da će mu kancelarija biti u Republici Srpskoj, odnosno Istočnom Sarajevu.

Kaže i da ne vidi razloga da radi u Predsjedništvu BiH ukoliko ono nema puni suverenitet.

"Ovde gdje sjedimo u ovoj zgradi, sjedištu Republike Srpske, u Istočnom Sarajevu, dakle RS. Naravno, ovdje ću obavljati sve svoje osnovne poslove", naveo je Dodik.

Prvi dogovor poslije zakletve članova Predsjedništva BiH je postignut - prvi predsjedavajući biće Milorad Dodik, koji je izjavio da se, za razliku od ostala dva člana Predsjedništva, protivi ideji da BiH bude članica NATO već se zalaže da očuva vojnu neutralnost. 

Srpski član Predsjedništva misli da za Visokog predstavnika više nema mjesta u BiH. 

Upitan da li može da računa na pomoć svojih kolega kada je riječ o tome, Dodik ističe da ne želi da bude pokriće za loša rješenja.

"Ja ne vidim razloga da radim u Predsjedništvu BiH ukoliko ono nema puni suverenitet. Ja nijesam ikebana i ne želim da budem pokriće za loša rješenja koja su oni dali, prije svega Pedi Ešdaun i Volfgang Petrič", kazao je Dodik.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније