Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

14. 02. 2013. 15:23   >>  15:20 2

BEOGRAD – PRIŠTINA

Ešton: Svaka čast Dačiću i Tačiju

Visoka predstavnica Evropske unije za spoljnu politiku i bezbjednost Ketrin Ešton ocijenila je da su razgovori o normalizaciji odnosa Kosova i Srbije "težak proces", ali da daje rezultate, kao i da očekuje podršku Savjeta bezbednosti UN.

Ketrin Ešton je u redovnom godišnjem izveštaju pred Savetom bezbjednosti UN izjavila da dijalog daje rezultate.

"Imamo sporazum o integrisanom upravljanju granicom i sada su svi prelazi postali funkcionalni. Imamo sporazum o zaštiti kulturnog i vjerskog nasleđa i imamo i sporazum o zvaničnicima za vezu koji će biti u kancelarijama EU u Beogradu i Prištini", navela je Ešton.

Visoka predstavnica je ocijenila da je od izuzetnog značaja prošlonedeljni susret predsjednice Kosova Atifete Jahjaga i predsjednika Srbije Tomislava Nikolića u Briselu i najavila da će se proces nastaviti sljedeće nedelje novim susretom premijera Hašima Tačija i Ivice Dačića.

"Želim da iskoristim ovu priliku i da pohvalim premijera Dačića i premijera Tačija za pristup ovim razgovorima i smjelost koju su time pokazali. To nije lak proces ni za jednog od njih, ali oni imaju našu podršku i računam na podršku ovog savjeta", kazala je Ketrin Ešton.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније