Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Objavio: I. P. ]

24. 11. 2018. 12:18   >>  11:54 7

ZBOG CARINA

Kosovo i danas bez srpske štampe

Na Kosovu ni danas nema srpske štampe, a sva je prilika da je neće biti ni sjutra, budući da kosovski carinici traže da na svim fakturama piše "Republika Kosovo".

 

"Danas i sjutra neće biti štampe, a od ponedjeljka ćemo vidjeti. Mi smo bili spremni da platimo taksu od 100 odsto na svu štampu, ali carinici sada traže i da piše 'Republika Kosovo' na svim fakturama", kaže Zvezdan Mihajlović iz firme "KiM Beokolp", prenosi Blic.

On je naveo da će ta firma sačekati odluku Beograda kada je riječ o taksama koje je uvela Priština na srpske proizvode.

"Ne želimo da odstupamo od odluka Vlade Srbije, a ni nama nije u interesu da na fakturama piše 'Republika Kosovo'", rekao je Mihajlović.

On je juče kazao da zbog istog problema nije bilo srpske štampe na kioscima na Kosovu.

Dodao je i da je firma "KiM Beokolp", koja je distributer srpskih dnevnih i nedjeljnih novina za cijelo Kosovo, plaćala od 7. novembra takse od 10 odsto koje su ranije uvele prištinske vlasti.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније