Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

24. 11. 2018. 18:22   >>  19:03 12

UHAPSILA IH ROSU

Trojici Srba pritvor do 30 dana

Osnovni sud u Prištini odredio je pritvor do 30 dana trojici Srba, koji su osumnjičeni za umiješanost u ubistvo lidera SDP Olivera Ivanovića.

Pritvor je, na zahtjev specijalnog kosovskog tužilaštva, određen za Marka Rošića, Nedeljka Spasojevića i Dragišu Markovića, koji se sumnjiče da imaju veze sa ubistvom Ivanovića.

Specijalni tužilac Sulj Hodža izjavio je po okončanju ročišta da je tužilaštvo obezbijedilo dokaze da su osumnjičeni izvršili djelo koje im se stavlja na teret.

"Podnio sam zahtjev za mjeru pritvora trojici osumnjičenih koji su juče uhapšeni u Mitrovici. To sam učinio imajući u vidu dokaze koje imam za osnovanu sumnju i zatražio sam mjeru sigurnosti - pritvor, sa ciljem da se obezbijedi normalan tok krivične procedure za ubistvo Olivera Ivanovića", kazao je Hodža novinarima.

Njih su juče ujutro u Mitrovici uhapsili specijalci kosovske policije ROSU, a danas su pred sudijom saslušani samo na okolnosti određivanja pritvora, dok će odbranu povodom krivičnog djela za koje se terete iznijeti naknadno.

Četvrti Srbin koji je juče takođe uhapšen, Saša Ćurčić, treba da bude priveden sudu u Kosovskoj Mitrovici, jer se tereti samo za ometanje policije u obavljanju službene dužnosti.

Uhapšeni su juče saslušani pred inspektorima kosovske policije. 

I dok politički predstavnici Srbije i kosovskih Srba tvrde da je riječ o akciji zastrašivanja Srba, premijer Kosova Ramuš Haradinaj navodi da je akcija sprovedena u okviru istrage ubistva Ivanovića i da nije povezana sa bilo kojim političkim događajem.

Ivanović je ubijen 15. januara ove godine ispred sjedišta svoje stranke u Kosovskoj Mitrovici.

Пратите нас на

Коментари12

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније