Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

15. 08. 2013. 15:32   >>  15:32

DIPLOMAC JEJLA

Lazar Krstić novi ministar finansija Srbije

Kako prenose srpski mediji Lazar Kostić, diplomac Jejla, jednog od najprestižnijih svjetskih univerziteta, biće novi ministar finansija u rekonstruisanoj Vladi Republike Srbije od 26. avgusta.

 

 

Kostić je ovu informaciju potvrdio medijima, a za RTS je naveo da vjeruje da će imati političku podršku za svoj rad, što je i bio jedan od uslova na kojem je insistirao u pregovorima s potpredsjednikom Vlade, Aleksandrom Vučićem.

"Ne radi se samo o planu mjera, radi se o viziji. Razgovaramo o tome kako bi Srbija mogla da izgleda za pet godina, šta može da se učini i gdje mi možemo da budemo. Onda ćemo time provjeriti ove mjere o kojima govorimo", kazao je Kostić u izjavi za RTS.

Lazar Kostić je, kako navode lokalni mediji, diplomirao studije matematike, etike, politike i ekonomije, a radio je kao ekspert za finansije u jednoj konsultantskoj kući u Njujorku. Dužnost ministra finansija zvanično će preuzeti 26. avgusta, kada je zakazana sjednica Skupštine Srbije o izmeni Zakona o ministarstvima i o izboru novih članova Vlade.  

(AA)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније