Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Tanjug, objavila B.B. ]

06. 12. 2018. 15:58   >>  15:32 4

U ALBANIJI

Protest studenata zbog visokih školarina

Hiljade studenata i učenika izašlo je na ulice u više albanskih gradova, protestujući protiv visokih školarina i loših uslova učenja i studiranja.

Njima su se pridružili i profesori, izvještavaju albanski elektronski mediji, koji tvrde da su počele prijetnje organizatorima protesta da će trpjeti posljedice ukoliko se ne sklone sa ulica.

Protesti se održavaju u Tirani, Draču, Skadru i drugim gradovima.

Protesti u Tirani, navodi se, dostigli su svoj vrhunac, a na ulicama je hiljade mladih u broju koji, kako se navodi, nije i ne može da okupi nijedna politička opcija.

Oni stoje ispred Ministarstva prosvjete u znak protesta protiv povećanih školarina. Vladi su dali ultimatum da danas do 16 sati smanji te troškove ili će u protivnom protesti biti radikalizovani.

Demostranti su, takođe, tražili bolje uslove, pa i odlaganje školarina za januar.

Protestuju studenti svih fakulteta od poljoprivrednog do arhitektonskog.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније