Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Objavila: M.M ]

06. 12. 2018. 17:55   >>  17:31 1

STOLTENBERG POZVAO

Beograd i Priština da izbjegavaju provokativne izjave

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg pozvao je Beograd i Prištinu da pokažu smirenost i uzdržanost i da izbjegavaju provokativne izjave ili postupke.

NATO je saopštio da je Stoltenbeg danas pozvao telefonom predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera Kosova Ramuša Haradinaja.

"Obojicu sam podsjetio da je dijalog Beograda i Prištine uz posredovanje EU jedini put do trajnog mira i stabilnosti regiona", naveo je Stoltenberg u saopštenju.

Stoltenberg je rekao da je u razgovoru s Haradinajem naglasio da je plan za transformaciju Bezbjednosnih snaga Kosova u vojsku došao u pogrešeno vrijeme, da je protivan savjetu mnogih članica NATO i da će imati negativne posljedice po perspektive Kosova za evroatlantske integracije.

On je naveo da je Haradinaju rekao da će u slučaju promjene mandata Bezbjednosnih snaga Kosova, NATO morati da preispita nivo angažovanja s tim snagama.

Haradinaj je poslije razgovora sa Stoltenbergom saopštio da će Kosovo 14. decembra donijeti "suverenu odluku o transformaciji Bezbjednosnih snaga u Vojsku Kosova".

On je na Fejsbuku naveo da je Stoltenbergu prenio stav kosovskih institucija o transformaciji Bezbjednosnih snaga Kosova u vojsku.

Stoltenberg je naveo da je s Vučićem razgovarao o potrebi da se smanje tenzije, dodajući da je NATO posvećen bezbjednosti i stabilnosti Kosova preko misije KFOR.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније