Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta, Objavila: R.P. ]

10. 12. 2018. 15:15   >>  14:50

ČEKAJU STAV VLADE

Zatvorenici u Makedoniji štrajkuju glađu i traže amnestiju

Zatvorenici najvećeg zatvora u Makedoniji "Idrizovo", počeli su danas štrajk glađu, tražeći da budu obuhvaćeni zakonom o amnestiji koji se priprema za dio učesnika nasilnih dogadjaja u parlamenetu 27. aprila 2017.godine.

Kako je objavila Televizija Telma, više od 600 zatvorenika je odbilo jutros da uzme obrok i zapčelo dvodnevni štrajk upozorenja zbog toga što do sada nije prihvaćen njihov zahtjev za opštu amnestiju.

Zatvorenici "Idrizova", zatvora kod Skoplja, uputili su pismo upravi zatvora u kojem traže da Vlada Makedonije pozitivno odgovori na njihov zahtjev za amnestiju kojom će biti obuhvaćeni svi zatvorenici, a na samo učesnici dogadjaja od 27. aprila prošle godine, kada su članovi i pristalice VMRO DPMNE nasilno upali u parlament.

"Počinjemo dvodnevni upozoravajući štrajk gladju, jer do sada nijesmo dobili odgovor od Vlade Makedonije i premijera u vezi sa zakonom o amnestiji koji je u najavi", navodi se u pismu dostavljenom upravniku zatvora Bobiju Mojsovskom.

Kako se ističe, zatvorenici su zatražili "opštu amnestiju koju dozvoljava Ustav, kao i da se broj zatvrenika sa doživotnom kaznom promjeni u broj koji je u skladu sa evropskim zakonima".

"Ukoliko u naredna dva dana ne dobijemo pozitivan odgovor od Vlade i parlmentarnog tijela za pomirenje (koje priprema zakon za amestiju dijela učesnika upada u parlamnet, koji nijesu učestvovali u nasilju ili u organzaciji) produžićemo sa štrajkom glađu i organizovaćemo proteste naših porodica pred Vladom", navode zatvorenici.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније