Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ B92; Objavila: J.B.Č. ]

12. 12. 2018. 14:49   >>  14:25 3

DAČIĆ

"Istražičemo požar u zgradi Misije Srbije"

Srpske službe će istražiti sve detalje u vezi sa požarom u zgradi misije Srbije pri Ujedinjenim nacijama u Njujorku, izjavio šef srpske diplomatije Ivica Dačić.

"Prema informacijama koje imamo, do požara je došlo zbog dotrajalih instalacija. Međutim, naše službe provjeriće sve", rekao je Dačić za "Srpski telegraf". Prema njegovim riječima, istražiće se i da li ima mjesta pričama da je požar podmetnut i da su prostorije naše misije namjerno zapaljene.

List podsjeća da je, takođe u Njujorku, 2016. godine izgorela srpska crkva Svetog Save.

U zgradi Stalne misije Srbije pri UN u Njujorku u ponedjeljak uveče izbio je požar u kome su u potpunosti izgorjele dvije kancelarije, ali srećom niko nije povrijeđen. Nadležne službe su odmah izašle na lice mjesta ustanovile su da su požar uzrokovale neispravne instalacije.

Sajt "Njujorkdejlinjuz" prenio je da su u požaru povrijeđena tri civila i jedan vatrogasac, koji su zadobili lakše povrede. Zbog požara je jedno vrijeme bila zatvorena Peta avenija.

Zgrada koja se nalazi na Petoj aveniji u blizini 67. ulice i preko puta Central parka pod zaštitom je države od 1966. godine. Izgrađena je 1905. godine i bila je poznata kao kuća Roberta Livingstona Bikmana, prije nego što je postala Stalna misija bivše SFRJ pri UN.

Zgrada se trenutno prodaje, po početnoj cijeni od 50 miliona dolara.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније