Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Tanjug, objavila B.B. ]

12. 12. 2018. 09:27   >>  09:02 2

U ALBANIJI

Studenti protestovali i tokom noći

Nakon što su albanskoj vladi postavili ultimatum, više hiljada albanskih studenata koji su juče protestovali protiv visokih školarina, podijelilo se u tri grupe i najavilo da će protesti trajati cijelu noć.

Ultimatum koji su postavili albanskoj vladi je istekao u 16 sati, a jedna grupa studenata ostala je ispred Ministarstva prosvjete u Tirani, dok su druge dvije zauzele raskrsnicu i prostor ispred vladine zgrade, prenosi AP.

Premijer Albanije Edi Rama zatražio je od studenata da mirno protestuju, poručivši im da "izgrade most komunikacije sa vladom".

Rama je optužio opoziciju da je nagovorila studente da odbiju dijalog.

Studenti su se ranije okupili ispred Ministarstva prosvjete u Tirani noseći postere, pri čemu duvaju u vuvuzele i uzvikuju "Smanjite cijene", prenosi AP.

Njima su se u protestima pridružili studenti iz drugih gradova i srednjih škola u Tirani.

Studenti protestuju već danima i traže da školarine budu upola manje, udvostručavanje budžeta za obrazovanje i veće prisustvo studenta u fakultetskim odborima koji donose odluke.

Potpredsjednica albanske vlade Senida Mesi, saopštila je u ponedjeljak da je vlada pripremila paket rješenja za najhitnija pitanja koja se tiču studenata.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније