Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ B92; Objavila: J.B.Č. ]

13. 12. 2018. 12:22 >> 11:55
6

EU DONIRALA

Za migrante u BiH 9,2 miliona eura

Evropska unija je tokom prethodnih mjeseci kroz različite projekte donirala više od 9,2 miliona eura Bosni i Hercegovini za pomoć migrantima.

Sredstva su preusmjerena na nekoliko aktivnosti. Od kraja 2017. godine, BiH se suočava sa sve većim prilivom migranata i izbjeglica koji dolaze na njenu teritoriju.

Više od 23.500 migranata i izbjeglica je stiglo tokom 2018. iz Srbije i Crne Gore, u poređenju sa 755 koliko ih je bilo tokom 2017. godine, prenosi Fena.

Trenutno nekih do 4.000 migranata i izbjeglica boravi u privremenim prihvatnim centrima u BiH. Dok većinu migranata i izbjeglica čine muškarci, među njima ima i žena, porodica sa djecom, trudnica i djece bez pratnje ili koja su odvojena od porodice.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније