Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: B92, Objavio: I. P. ]

14. 12. 2018. 09:47   >>  09:21 27

VULIN PORUČIO

Vojska Srbije spremna, Vučić obaviješten

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da je sagledana situacija na prostoru Kosova i da je o svakom detalju obaviješten i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

"Do kasno sinoć imali smo sastanke sa predsjednikom Republike i vrhovnim komadantom Aleksandrom Vučićem. On je obaviješten o svakom detalju sa svim onim šta se dešava na prostoru KiM, ne samo od predstavnika Vojske Srbije, već i od BIA, ministarstava unutrašnjih i spoljnih poslova", rekao je Vulin za TV Pink.

On je dodao da je predsjednik veoma zabrinut i zainteresovan za sve što se dešava na prostoru na Kosova, te da će sve odluke donositi na osnovu neposrednog uvida u sve što se dešava na tom prostoru. 

"Mi smo kao Vojska spremni da ispunimo svako naređenje našeg vrhovnog komandatna, to je naš zadatak. Kakvo će naređenje biti donijeto o tome će odlučiti vrhovni komandant", istakao je Vulin. 

Dodaje da će on i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Milan Mojsilović biti danas u Kopnenoj zoni bezbjednosti, a da će vojnike posjetiti i predsjednik Srbije. 

"Predsednik će, kada ocijeni da je potrebno, doći u obilazak naših jedinica i u Kopnenoj zoni bezbjednosti i u reonu odgovornosti Treće i Četvrte brigade Vojske Srbije. Predsjednik je u neprekidnoj komunikaciji sa vojnim rukovodstvom, ali i sa svim onima koji mogu da doprinesu nekom informacijom za sve što se dešava na KiM", objasnio je Vulin.

Пратите нас на

Коментари27

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније