Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta, Objavila: R.P. ]

14. 12. 2018. 13:08 >> 12:42
10

TAČI I HARADINAJ

Vojska Kosova zaokružila državnost i pripada svima

Predsjednik Kosova Hašim Tači, ocijenio je nakon usvajanja zakona o transformaciji Bezbjednosnih snaga Kosova u oružane snage Kosova, da Vojska Kosova predstavlja "čast, bezbjednost i blagostanje Kosova".

Tači je na Fejsbuku napisao da se poslije dvije decenije, ovim zaokružuje proces državnosti Kosova.

"U Skupštini Kosova sa apsolutnom većinom, kao rijetko kada, izbaranici naroda su usvojili paket zakona o osnivanju Vojske Kosova", napisao je Tači na Fejsbuku.

On je podvukao da je Kosovo, kao društvo, pokazalo da ima smjelosti, odgovornosti i da zna da bude ujedinjeno kako bi odbranili interese naroda i države.

"Stvaranje Vojske Kosova i Ministarstva odbrane je najbolji poklon za novogodišnje praznike", napisao je Tači.

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj, izjavio je da se Vojska Kosova nikada neće koristiti protiv građana Kosova, ni na sjeveru niti na jugu.

Poslije izglasavanja tri zakona o transformaciji BSK u Oružane snage Kosova, Haradinaj je novinarima rekao da vojska pripada svim njenim građanima.

"To je vojska svih, uvijek ćemo biti za mir. Nije to vojska koja će se okrenuti protiv svog naroda, kako na s,everu tako i na jugu, koji su u svojoj kući. Vojska Kosova se nikada neće koristiti protiv njih", kazao je Haradinaj.

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније