Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

(B92)

16. 12. 2018. 23:18 >> 22:53
2

LOKALNI IZBORI

Vučić: SNS ubjedljiva u četiri opštine

Predsjednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić je, konferenciji za medije u sjedištu te stranke, proglasio ubjedljivu pobjedu na lokalnim izborima održanim danas u četiri opštine u Srbiji.

Vučić je ocijenio da izbori nijesu bili laki "jer smo pritisnuti spolja zbog Kosova i iznutra verbalno i fizički".

"O tome neću večeras, govoriću o tome sjutra i službeno, govoriće i gospodin Nebojša Stefanović i predstavnici drugih organa SNS", rekao je Vučić.

Kako je naveo, pod njegovim imenom lista na izborima u Lučanima osvojila je 66,25 odsto, ili 27 mandata, a Savez za Srbiju 9,57 odsto, ili, u mandatima, SNS 27 mandata, a SZS - četiri.

U Doljevcu je Vučićeva lista osvojila 83,4 odsto glasova birača, a u Lučanima 66,25 odsto, ili 27 mandata.

Vučić je dodao i da je Savez za Srbiju osvojio je 9,57 odsto ili 4 mandata, dok su cenzus prešle Grupa građana "Jedan tim" sa 7,24 odsto i SPS sa 6,37 odsto i imaće po dva mandata.

U Doljevcu je Vučićeva lista osvojila 83,4 odsto, a cenzus su prešle Jedinstvena Srbija sa nešto više od šest odsto, i SPS sa 5,52 odsto.

U Kladovu je Vučićeva lista osvojila 59 odsto, dok su cenzus prešle SPS i PUPS.

Na izborima u Kuli lista pod Vučićevim imenom osvojila je 59,68 odsto glasova ili 20 mandata.

SPS je dobila 11,1 odsto, ili pet mandata, Grupa građana "Kritična masa" 8,9 odsto i POKS 6,67.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније