Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Mina; Objavila: J.B.Č. ]

17. 12. 2018. 11:28   >>  11:01 1

VUJČIĆ SAOPŠTIO

Hrvatska uskoro šalje pismo namjere za uvođenje eura

Hrvatska će uskoro poslati pismo namjere za uvođenje eura, rekao je guverner Hrvatske narodne banke, Boris Vujčić.

On je rekao da je prvi korak ulazak u takozvani ERM II (evropski kursni mehanizam) i da bi slanje pisma za to trebalo da uslijedi relativno brzo, prenosi Večernji list.

"Uz formalno iskazivanje namjere ulaska u kursni mehanizam, u pismu će biti opisane i sve aktivnosti koje se planiraju da bi Hrvatska postala vjerodostojna kandidatkinja", saopštio je Vujčić.

On je dodao da bi se ulazak u ERM II vjerovatno mogao dogoditi otprilike godinu nakon slanja pisma namjere, negdje tokom 2020. godine.

Jedini dodatni zahtjev za ulazak u kursni mehanizam je pristupanje u takozvanu blisku saradnju s Jedinstvenim nadzornim mehanizmom (SSM).

Bliska saradnja podrazumijeva da će najveće hrvatske banke nadgledati Evropska centralna banka (ECB).

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније